Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

σπασμένο πόδι στο κατοικίδιο μας

Η πιο κοινή αιτία των σπασμένων οστών σε σκύλους είναι τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα. Μάχες μεταξύ μεγάλα σκυλιά και τα μικρά σκυλιά μπορούν επίσης να προκαλούν τελικά τα σπασμένα οστά. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν πτώση από έναν πίνακα, αναπηδά από το πίσω μέρος ενός pick-up φορτηγό, καθώς και διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου των οστών. Μερικές φορές, μπορείτε να πείτε εάν το σκυλί σας έχει ένα σπασμένο πόδι, αν είναι αυτό που κατέχουν σε μια ανώμαλη κατάσταση, ή αν είναι σε μια ασυνήθιστη γωνία ή είναι πολύ πρησμένο. Πιο προφανές από όλα είναι μια ανοιχτή πληγή με ένα κομμάτι του οστού, προεξέχει. Κατάγματα διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να μολυνθεί σοβαρά. Το σκυλί μπορεί να σας ενημερώσει ο ίδιος για τον πόνο από χωλότητα ή να διστάζει να ρίξει το βάρος του στο συγκεκριμένο πόδι, ή θα μπορούσε να κρατήσει μόνο το πόδι επάνω και να μην θέσει οποιοδήποτε βάρος σε αυτό καθόλου. Το σκυλί σας μπορεί να μην θέλουν το πόδι για να αγγιχτεί, ακόμη και από εσάς.
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ* Αν υποπτεύεστε ότι το πόδι του σκυλιού σας έχει σπάσει, καθηλώνοντας το πόδι με ένα νάρθηκα βοηθά στην πρόληψη της περαιτέρω τραυματισμούς, ειδικά αν είναι σε μεγάλο βαθμό στον κτηνίατρο. Για να κάνετε ένα νάρθηκα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά κομμάτια της εφημερίδας, χαρτόνι, ή ακόμα και ένα μαλακό μαξιλάρι θα λειτουργήσει. Τυλίξτε τους γύρω από το ρήγμα και να προσπαθήσουμε να περιλαμβάνουν την από κοινού πάνω και κάτω από το διάλειμμα, ασφαλές στη συνέχεια με την ταινία.* Μπορείτε επίσης ταινία μόνο τα άσχημα το πόδι για να το καλό πόδι. Προσέξτε να μην ταινία είναι πάρα πολύ σφιχτά. Αυτό ονομάζεται νάρθηκα ορειβασία.* Μια σταθερή επιφάνεια όπως ένα κομμάτι από κόντρα πλακέ θα πρέπει να χρησιμοποιείται για να μετακινήσετε οποιοδήποτε σκυλί υπάρχουν υπόνοιες ότι έχουν ένα σπασμένο πίσω ή που έχει πληγεί από ένα αυτοκίνητο. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, τον έβαλε σε μια κουβέρτα. Ο στόχος είναι να τον μετακινήσετε με ένα ελάχιστο ποσό της κίνησης.(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μια cast είναι ένας τρόπος για να επισκευάσει ένα σπασμένο πόδι.)
ΤΙ Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ* Ο στόχος του κτηνιάτρου σας για την αποκατάσταση των καταγμάτων θα είναι να επανενώσουμε τα κομμάτια, να αποκαταστήσει την πλήρη λειτουργία, και να καταλήξουμε σε μια φυσιολογική εμφάνιση με το σκυλί.* Η διάγνωση ενός κατάγματος γίνεται με τη λήψη μια ακτινογραφία των οστών. Η θεραπεία μπορεί να αποτελείται από χρησιμοποιώντας εκμαγεία, νάρθηκες, πλάκες, ή καλώδια. Εκμαγεία είναι κατασκευασμένα από fiberglass ή γύψο, αλλά η χρήση τους είναι περιορισμένη. Δεδομένου ότι το κοινό πάνω και κάτω από ένα διάλειμμα θα πρέπει να ακινητοποιηθεί, ένα cast δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατάγματα στα κόκαλα του ισχίου ή ώμου. Θα λειτουργήσει καλύτερα για τα απλά κατάγματα που αφορούν το κάτω μέρος του ποδιού.* Εάν ένα κάταγμα είναι υπερβολικά περίπλοκη για να επισκευαστεί με ένα cast, από ανοξείδωτο χάλυβα καρφίτσες, σύρματα, πλάκες και των οστών μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Ενδομυελική καρφίτσες είναι ράβδους χάλυβα τοποθετηθεί μέσα σπασμένα κόκαλα να κρατήσει τα κομμάτια του οστού μαζί. Η μετεγχειρητική φροντίδα απαιτεί περιορισμένη άσκηση, όπως το περπάτημα λουρί, να αποτρέψει τις καρφίτσες από την κίνηση. Οι καρφίτσες αριστερά μέχρι το κάταγμα θεραπεύει, γενικά τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες, στη συνέχεια απομακρύνεται με τοπική αναισθησία.
Σύρμα Ορθοπεδικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να θέσει θραύσματα οστών μαζί ούτε να αγκυροβολεί ένα οστό σε ενδομυελική καρφίτσα να κάνει την επισκευή πιο σταθερή.Οι πλάκες από ανοξείδωτο χάλυβα, των οστών βιδώνονται απευθείας στο οστό. Πλάκες και βίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επισκευή σπασμένα κόκαλα με περίεργα σχήματα, όπως η λεκάνη, ή άσχημα σπασμένα μακρά οστά των εμπρός ή πίσω πόδια. Πλάκες οστών είναι πολύ ακριβά, αλλά ελάχιστη μετεγχειρητική φροντίδα είναι απαραίτητη. Αυτά τα σκυλιά μπορούν να χρησιμοποιούν τα πόδια τους, σχεδόν αμέσως μετά την επέμβαση και είναι ανώδυνη.ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μια καρφίτσα ενδομυελική κατέχει τα δύο άκρα του σπασμένου οστού στη θέση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου